Appelweetjes en receptjes
Appel wist-je-datjes:
2 appels per dag kunnen je cholesterolgehalte met 10 % doen dalen.
Het zuur van de appels bevordert het spijsverteringsstelsel en dus verschillende kankers tegengaat
Appels zijn even gezond als druiven en bessen
Appels goed zijn tegen hart- en vaatziektes
Appels een laag caloriegehalte hebben, tussen de 60 en de 80 kcal!
Appels kunnen astma en alzheimer voorkomen
1 appel per dag is 10% van de aanbevolen vezels per dag
Appels zitten vol met vitamines C en anti-oxydanten
Appeltips:
bewaar ze in de ijskast
Leg ze niet bij bananen of kiwi, appel stoot een soort gas uit (ethyleen) deze worden gebruikt om bananen en kiwi’s te laten doorrijpen.
Gebruik ze in salades om de zomerse frisse smaak te verkrijgen
Eet een appel voor het eten, in de schil zitten stoffen die vetten afbreken tijdens de maaltijd (voor de mensen op dieet is dit dé ultieme tip)
Koop je appels zo vers mogelijk, zo kan je ook optimaal de smaak en het aroma beleven, (bijvoorbeeld rechtstreeks bij de teler)
Eet appels met de schil
Receptjes:
Appelflapjes:
benodigdheden:
10 plakjes bladerdeeg, 2 appelen, eigeel, suiker
bereidingswijze:
Plakjes bladerdeeg in twee snijden (twee driehoeken).
Appelen schillen en in dunne schijfjes snijden.
De helft van de plakjes bladerdeeg beleggen met de appelschijfjes.
De plakjes bladerdeeg dichtvouwen. Zorg ervoor dat de rand goed gesloten is.
Leg ze op een bakplaat. Doe eigeel over de flapjes en bestrooi ze met suiker.
Laat dit +/- 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220°c.
Met dank aan Koen Bruneel en Martine Cox
Maak jouw eigen website met JouwWeb